Skip to main content
Skip table of contents

Taustakääntäjä ei tee käännöksiä

Ongelma

Taustakääntäjä ei tee käännöksiä. Ongelmat koskevat Vertexin malleja (vxm) tai piirustuksia (vxp)

Ratkaisu

Selvitä ensin ongelman laajuus. Pääset tarkastelemaan omia jonossa olevia tiedostomuunnoksia toiminnolla Työkalut→Tiedostomuunnosten jono. Systeeminhoitajan tunnuksilla jonon tarkastelu onnistuu myös portaalissa Task Processes→Task Queue. Portaalissa näkee kaikkien käyttäjien jonossa olevat - ei ainoastaan omat jonottavat; ja pääkäyttäjä voi suodattaa näkymään esim. vain ONQUEUE-tilaiset. Kun on selvillä dokumentti, jota käännösongelmat koskevat, kokeile tehdä seuraavat toimenpiteet

  • Tarkista, että dokumentti ei ole varattuna Flow'ssa. Mikäli se on varattuna, ei tiedostomuunnos pääse käynnistymään
  • Kokeile käynnistää FAILED-tilaiset dokumentit lisäämällä ne keräilykoriin ja tämän jälkeen tekemällä keräilykorin objekteille tiedostomuunnokset. Tämä tapahtuu keräilykorissa toiminnolla Työkalut→tiedostomuunnokset. (Kannattaa valita käänettäväksii vain esim. PDF, koska vika voi olla vain DWG-käännöksessä)

Jos käännös ei synny keräilykorista käynnistämällä

Tilanteessa, jossa edellä olevat toimenpiteet eivät auta ja käännöksiä on jonossa paljon, on mahdollista, että taustakääntäjä on jumissa ja vaatii uudelleenkäynnistyksen portaalissa

  • Käännösprosessin voi uudelleenkäynnistää portaalissa Task Processes->Remote Clients.
  • Tarkista, että Vertex G4 taustakääntäjän lisenssi ei ole vanhentunut. Taustakääntäjän lisenssitiedosto on yleensä kansiossa vxg4_srv/custom/user.pdf) tiedosto LICENSE.TXT - tarkista tiedostosta erityisesti "end_date".

Mikäli ongelma ei ratkea edellä mainituilla toimenpiteillä, ota yhteys Vertexin tukipalveluun. Tukipalvelun kautta selvitetään muut mahdolliset ongelman syyt: virustorjuntaohjelman aiheuttama kääntäjän käynnistyksen esto tai nk. remont-prosessin jumiutuminen.


Avainsanat: taustakääntäjä, käännös, taustakäännös, pdf, dxf, dwg, 3d pdf, step, sat


Listassa kuvattuna taustakäännösprosessit


JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.