Skip to main content
Skip table of contents

GDI-objektien monitorointi

GDI-objekti (Graphics Device Interface) on windowsin ydin komponentti, vastuussa graafisten objektien esittämisestä ja syöttämisessä laitteille kuten näytöt ja tulostimet. Jokainen aukioleva ikkuna ja sovellus käyttää GDI-objekteja. Ongelma tästä tulee sitten kun objekteja on liian monta käytössä. Maksimilukumäärä GDI-objekteille on 10 000.  Kun raja ylittyy, näyttö voi mennä sekaisin tai ohjelma jää jumiin tai kaatuu.

GDI-objekteja voit monitoroida joko Task Managerilla tai GDI-objektien monitorointiin tarkoitetulla ilmaisella sovelluksella.  Jos monitorointi ei jostain syytä onnistu Task Managerilla, voit käyttää netistä ladattavaa sovellusta, alla on sovelluksen käytöstä tarkemmat ohjeet.


Monitorointi Task Managerilla

Task Manager > Valitse vas. alareunasta More details > valitse Details-välilehti > napsauta otsikkoa Status hiiren oikealla näppäimellä > Valitse Select columns > Valitse valintaruutu GDI Objects. Käynnistä G4 ja seuraa miten GDI-objektien lukumäärä käyttäytyy.  Kun maksimiraja (10000) ylittyy, näyttö voi mennä sekaisin tai ohjelma jää jumiin tai kaatuu.


Monitorointi sovelluksella


1.Lataa GDI-objektien monitorointiin tarvittava ilmainen sovellus sivulta https://www.nirsoft.net/utils/gdi_handles.html

Latauslinkki löytyy sivun alaosasta, valitse Windows versiollesi sopiva vaihtoehto (tavallisimmin x64)2. Pura lataamasi zip-tiedosto


3. Käynnistä sekä Vertex että zip tiedostosta purettu GDIView.exe sovellus. Sovellus ei vaadi asennusta.


4. Etsi GDIView sovelluksen näyttämältä prosessilistalta vertex prosessi. Mikäli se ei näy listalla, paina ylärivin Refresh nappulaa.


5. Valitse Options valikosta tuloslistan päivitystaajuus. Suositeltava arvo on 1 tai 2 sekuntia.


6. Asettele Vertex ja GDIView ikkunat niin, että GDIView sovelluksesta näkyy otsikkorivi ja vertex prosessin rivi.


7. Jos GDI objektivuotoa tapahtuu, All GDI ja todennäköisesti Bitmap lukemat lähtevät vähitellen kasvamaan. Tallenna kuvaruudulta video, jossa tämä tilanne näkyy. Ei haittaa vaikka video olisi tuntien pituinen.


Avainsanat: GDI, grafiikka

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.