Skip to main content
Skip table of contents

Oma tunnus henkilöstövalintojen ensimmäiseksi

Suunnitteluhenkilöstö-toiminnon käyttöönoton yhteydessä saatat haluta, että oma nimesi tai suuressa suunnitteluympäristössä jokaisen suunnittelijan oma tunnus löytyy kullakin työasemalla vastuuhenkilölistan kärjestä. Tämä siis sen sijaan, että tunnusta pitäisi joka kerta vaivautua etsimään pitkästä, potentiaalisesti kymmenien tai satojen nimien henkilöstölistauksesta. Tämä temppu on tehtävissä kohtuullisen pienellä vaivalla ja se voi säästää joitakin sekunteja joka kerta, kun perustat uutta piirustusta tai projektia.

Edellytys

Edellytyksenä tempun tekemiselle on, että olette onnistuneesti käyttöönottaneet Vertex ED:n Suunnitteluhenkilöstö-toiminnon näyttöjen korjauksineen ja henkilöstölistojen täydentämisineen. Tässä esimerkissä suunnittelija ja projektipäällikkö Seppo Suunnittelija (Lyhenne SUSE) on lisätty ja tallennettu Suunnitteluhenkilöstö-toiminnon kautta. Nyt Seppo Suunnittelija haluaa, että hänen nimensä ja suunnittelijatunnuksensa (lyhenne) "SUSE" löytyy aina esimerkiksi vastuuhenkilöstölistan kärjestä valintojen nopeuttamiseksi.

SETUP-tiedosto

Navigoi seuraavaksi Vertex ED:n asennushakemiston alaiseen user-hakemistoon (tässä esimerkissä C:/vxed24/user) ja etsi SETUP-niminen tiedosto. Avaa SETUP-tiedosto esimerkiksi Notepadiin, Notepad++:aan tai muuhun tekstinkäsittelyohjelmaan.

Avattuasi SETUP-tiedoston tekstinkäsittely ohjelmaan, etsi tekstistä seuraava varaustietokannan rivi:

CODE
!reservations= C:/vxed24/shared/dbases/d_RESERV <TyöasemasiNimi>

Huomaat, että rivi on ns. kommentoitu pois asetustiedostosta huutomerkin (!) avulla. Poista huutomerkki rivin alusta. Tämän jälkeen rivi näyttää tältä:

CODE
reservations= C:/vxed24/shared/dbases/d_RESERV <TyöasemasiNimi>

Huomaat, että rivin viimeisenä on työasemasi nimi (yllä kohdassa <TyöasemasiNimi>), jonka ohjelman asennus on kirjannut SETUP-tiedostoon ohjelman asennuksen yhteydessä. Poista työaseman nimi rivin lopusta.

Seuraavaksi tarkista Vertex ED:n Suunnitteluhenkilöstö-toiminnon kautta sen käyttäjän tunnus ("Lyhenne"), jonka haluat näkyvän esimerkiksi vastuuhenkilölistausten kärjessä. Tässä tapauksessa esimerkkikäyttäjämme Seppo Suunnittelija haluaa, että hänen tunnuksensa "SUSE" löytyisi listojen kärjestä. Kirjataan siis "SUSE" ilman heittomerkkejä edellisen SETUP-tiedoston rivin loppuun aiemman työaseman nimen paikalle. Tämän jälkeen varaustietokannan rivin tulisi näyttää seuraavalta:

CODE
reservations= C:/vxed24/shared/dbases/d_RESERV SUSE

Tämän jälkeen tallenna SETUP-tiedosto ja käynnistä Vertex ED uudestaan. Määritetyn tunnuksen tulisi nyt näkyä vastuuhenkilölistan ensimmäisenä esimerkiksi uutta projektia perustettaessa:

JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.