Skip to main content
Skip table of contents

Yleiset aputoiminnot ja käytettävyys 2022

 

  

Nämä uudistukset on esitelty pääversiossa 28.0.00 (2022)

Yleiset työkalut

3D-luonnostelun aloittaminen suoraan kokoonpanotilasta

G4Plant-kokoonpano -valikossa on nyt uusi toiminto Luo apugeometriaa 3D-luonnokseen, jolla päästään esimerkiksi piirtämää suoraan apuviivoja aktiiviseen kokoonpanoon ilman, että käyttäjä perustaa erikseen uutta osaa ja 3D-luonnosta. Toiminnon kautta geometria luodaan aina paikalliseen 3DSKETCHPART-nimiseen osaan, joka luodaan automaattisesti aktiiviseen kokoonpanoon mikäli sitä ei ole jo ennestään olemassa. Osalle asetetaan oletuksena ominaisuudet ei osaluetteloon ja ei kokoonpanopiirustukseen.

Toiminnon käynnistyttyä siirrytään aina automaattisesti 3D-luonnoksen ja sieltä takaisin kokoonpanotilaan. Jos paikallisen 3DSKETCHPART-nimisen osan nimeää uudelleen tai tallentaa uudeksi, niin seuraavaksi toimintoa käytettäessä luodaan taas automaattisesti uusi 3DSKETCHPART-niminen osa. Samoin käy, jos 3DSKETCHPART-nimisen osan mallintamista on jatkettu muilla historiavaiheilla.

Huom! Mahdollisesti aiemmin 2D-puolelta tai luonnostilasta Quick Access Toolbariin lisätyt viivanpiirtotoiminnot eivät enää ole käytettävissä kokoonpanotilassa.

Piilotettujen osien pitäminen piilossa aloitettaessa ja lopetettaessa alikokoonpanon muokkaus

Muokattaessa alikokoonpanoja on usein tarpeen piilottaa osia väliaikaisesti. Kun otetaan alikokoonpano muokattavaksi tai palataan takaisin päätasolle ohjelma palautti aiemmissa versioissa automaattisesti ilmiasun mukaisen piilotustilan ja piilotustyö oli tehtävä uudestaan.

Kun versiossa 28.0 aloitetetaan alikokoonpanon muokkaus, niin nyt myös itse alikokoonpanosta jo valmiiksi piilotettuna olevat osat/alikokoonpanot pysyvät edelleen piilotettuna, eikä aktiivisen ilmiasun mukaista piilotustilaa aktivoida automaattisesti.

Kun lopetetaan alikokoonpanon muokkaus, niin nyt myös alikokoonpanon muokkauksen aikana piilotetut osat/alikokoonpanot, sekä itse muokattavasta alikokoonpanosta että ympäröivästä geometriasta, pysyvät edelleen piilotettuna.

Toiminta muutettu tällaiseksi vain versiossa G4Plant 28.0, G4 mekaniikkasuunnittelu toimii kuten ennenkin.Painopisteiden koordinaatit mukaan Mallin komponenttien koordinaatit -listaan

Usein halutaan listata mallista esimerkiksi siinä olevat laitteet ja laitteiden paikat laitoksessa (origopiste). Mallin komponenttien koordinaatit -toiminnolla on saatu listalle versiosta 27.0 lähtien alikoontien ja osien koordinaatit. Listalle tulostuvat nyt myös mallin painopisteen (painopistemakron) koordinaatit.

Huom! Painopisteen paikka on saatu listalle jo versiosta 27.0.01 lähtien mutta mainittu täällä koska lisäys on tehty version 27.0 julkistuksen jälkeen.

Uudet oletusasetukset referenssikursorin viiveelle G4Plant:ssa

Työskennellessä isossa laitosmallissa joka sisältää paljon näkyvissä olevia osia, on syytä säätää Referenssikursorin viive mallissa [ms] -asetusta. G4Plant 28.0 -versiossa on nyt uudet oletusarvot:

  • Referenssikursorin viive mallissa [ms] = 3000
  • Referenssikursorin viive piirustuksessa [ms] = 1000 (käytössä piirustuksissa ja mallien 2D/3D-luonnoksissa)

Piirrepuun toiminnot käytössä myös Vertex G4 Katselu -ohjelmassa

Puun tiedot ja Järjestä-toiminnot ovat nyt käytettävissä nyt myös G4 Katselu -ohjelmassa katseltavana oleville kokoonpanoille.


JavaScript errors detected

Please note, these errors can depend on your browser setup.

If this problem persists, please contact our support.